Starten met krachttraining thuis, wat heb je nodig?

Starten met krachttraining thuis, wat heb je nodig?

Als je start met thuis trainen hoef je echt niet direct een kamer vol te zetten met trainingsspullen om een goede workout te kunnen doen. Als je thuis een goede krachttraining wilt doen, is het wel belangrijk dat je hier ook de juiste materialen voor hebt, en nog belangrijker, dat je deze op de juiste manier gebruikt! Je kunt om te beginnen een aantal trainingsspullen aanschaffen waar je veel kanten mee op kunt. Met behulp van onderstaande fitness materialen maak jij een goede start met je krachttraining.

Halterbank

Een halterbank is multifunctioneel. Je kunt er heel veel verschillende oefeningen in verschillende houdingen mee doen, terwijl je stabiel zit of ligt. Je kunt natuurlijk voor de standaard halterbank gaan, maar er zijn ook halterbanken die ervoor zorgen dat je nog meer kanten op kunt met je training. Bijvoorbeeld een vertelbare halterbank of een halterbank waarop je ook de bicepcurl kunt doen. Zo vergroot je direct het aantal mogelijke oefeningen dat je thuis kunt doen.

Halterstang en halterschrijven

De halterstang en halterschrijven zijn echte multifunctionele fitness items waar je veel verschillende oefeningen mee kunt doen. Als je start met krachttraining, ga dan voor lichtere schrijven. Toch is het verstandig ook vast wat zwaardere schrijven aan te schaffen zodat je, wanneer je meer kracht krijgt, nog lekker door kunt blijven trainen. Het voordeel van halterschrijven is dat je altijd het gewicht kunt aanpassen.

Dumbells

Met dumbells kan je zo veel oefeningen doen, dat deze eigenlijk niet mogen ontbreken in jouw collectie aan trainingsspullen. In combinatie met de halterbank kan je ook je borst, rug en schouders trainen. Je kunt kiezen voor verschillende gewichten, maar je kunt ook goed starten en een dumbbell set kopen. Zo heb je voor iedere oefeningen het juiste gewicht.

Uitvoering van oefeningen

Met behulp van bovenstaande fitnessartikelen kan je aan de slag met gevarieerde en goede krachttrainingen. Het is belangrijk dat je alle oefeningen technisch goed uitvoert. Niet alleen om meer effectief te kunnen trainen, maar ook omdat je hiermee blessures voorkomt.

Het is dus goed om voordat je start met je training, goed te weten hoe de oefeningen het beste uitgevoerd kunnen worden. Hiervoor kan je filmpjes kijken waarin wordt uitgelegd hoe de oefeningen het beste uitgevoerd kan worden. Bij sommige oefeningen helpt het om ze voor de spiegel te doen, zo kan je goed zelf in de gaten houden of je houding nog goed is.