De mogelijkheden van een krachtstation

De mogelijkheden van een krachtstation

Met een krachtstation heb je in één aanschaf een bijna volledige thuisgym. Een krachtstation is een combinatie van meerdere fitnessapparaten bij elkaar. Hierdoor kan je je volledige lichaam trainen met slechts 1 apparaat.  

Volledige krachttraining met behulp van één machine

Doordat een krachtstation meerdere apparaten combineert heb je de mogelijkheid om bijna de gehele krachttraining zoals je die gewend bent te doen op de sportschool nu thuis doen. Je kunt vele spiergroepen effectief trainen. Wanneer je werkt aan spieropbouw, is het belangrijk om je niet te veel te focussen op een of enkele spiergroepen, maar je gehele lichaam mee te trainen. Wil jij dus werken aan je spieropbouw, dan is de aanschaf van een krachtstation een goede keuze.

 

Full body workouts of specifieke spiergroepen trainen

Met een full body workout verbrand je veel calorieën en train je je hele lichaam. Met een krachtstation kan je een volledige full body workout doen. Als je vaker traint is het verstandig om niet (alleen) full body workouts te doen, maar je bij verschillende trainingen te richten op een aantal spiergroepen. Ook deze specifieke workouts kan je doen met een krachtstation. 

 

Afvallen met een krachtstation

Krachtstations worden niet alleen gebruikt om te werken aan spieropbouw. Ze zijn ook geschikt om mee af te vallen. Met een intensieve krachttraining verband je namelijk veel calorieën. Daarnaast verbranden herstellende spieren ook nog eens veel calorieën.  Zo blijf je ook na je krachttraining calorieën verbranden. Wanneer je meer spieren hebt, verband je dus ook meer calorieën. Uiteraard is het om af te vallen wel belangrijk dat je ook werkt aan je cardio om je conditie te verbeteren en dat je een verantwoord dieet volgt. 

 

Blijf variëren

Je wilt je spieren blijven trainen en ook zelf gemotiveerd blijven. Hiervoor is het belangrijk dat je voldoende kunt variëren in je trainingen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je het na een aantal maanden gezien hebt omdat je dezelfde oefeningen al eindeloze keren hebt herhaald. Hiervoor hoef je bij een krachtstation niet bang te zijn! Doordat je zo veel verschillende oefeningen hebt, heb je ontzettend veel mogelijkheden en kun je blijven variëren met je trainingsschema. 

 

Hoe veel je wilt trainen is hiermee ook een factor om mee te nemen wanneer je een krachtstation gaat kopen. Als je niet heel regelmatig gaat trainen zal je eerder kiezen voor een krachtstation met iets minder functies. Als je vaker wilt trainen ga je voor een uitgebreid krachtstation met meer mogelijkheden.