Biceps workout: dumbell oefeningen voor de biceps

Biceps workout: dumbell oefeningen voor de biceps

Veel sporters, of ze nu beginnend of ervaren sporter zijn, vinden het belangrijk om de biceps te trainen. De biceps is een bovenarmspier die als je deze goed traint zorgt voor de welbekende spierballen. Omdat de meeste thuissporters dumbells in huis hebben laten we je graag  een aantal dumbell oefeningen zien om de biceps te trainen. 

1. Dumbell curl 

Je kunt bij deze oefening kiezen of je wilt staan of dat je gaat zitten. Als je wilt zitten, ga dan zitten op een bank met rugsteun. Houd in iedere hand een dumbell. Je arm is gestrekt naast je lichaam met de rug van je hand naar buiten. Je pols is dus naar je lichaam gedraaid. Een voor een buig je je armen terwijl je tijdens het buigen de pols naar binnen draait. Wanneer je armen gebogen zijn, wijst de rug van je hand naar voren. Dan laat je rustig je arm weer zakken. 

2. Hammer curl 

Deze oefening lijkt op de dumbell curl, maar deze keer draai je je pols niet. Je kunt deze oefening doen met beide armen tegelijk. Je gaat staan met je voeten op schouderbreedte, met in iedere hand een dumbell. De rug van je hand wijst naar buiten. Buig je armen maar houd je pols stil. Gedurende de hele oefening blijft de rug van je hand naar buiten wijzen. Breng je arm rustig weer in gestrekte positie.  

3. Concentration curl

Ga zitten op een platte halterbank met je benen wijd uit elkaar. Leun met je bovenlichaam naar voren. Pak de dumbell in een van je handen en houd je arm gestrekt langs de binnenkant van je been aan rusten. Dan buig je je arm en breng je de dumbell naar je schouder. Houd de dumbell daar even vast en laat vervolgens de dumbell weer zakken. Let goed op dat je je elleboog langs je been houdt, en deze er niet op laat rusten! Ook houd je je bovenlichaam stil. Als je merkt dat je meebeweegt om  de dumbell omhoog te krijgen, neem dan een lager gewicht. Het belangrijkste is dat je de oefening technisch goed uitvoert. 

4. Standing curl

Ga staan met je voeten op schouderbreedte en met in iedere hand een dumbell. Houd je armen gestrekt naast je lichaam met je pols naar voren. Nu buig je je elleboog en breng je de dumbell naar je schouder. Houd gedurende de oefening je bovenarm stil, je elleboog blijft bij je lichaam. Dan laat je de dumbell weer rustig zakken.  Je kunt deze oefening met twee armen tegelijkertijd doen, of om de beurt.